przejdź do treści wpisy

Praliny migdałowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki migdałowej (mielonych migdałów bez skórek, zmielonych płatków migdałów)
  • 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego)
  • łyżeczka oleju arganowego (lub migdałowego / orzechowego / lnianego)
  • opcjonalnie sok z cytryny
  • wiórki kokosowe, mak, mielone migdały

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać miód oraz olej i wymieszać ręką, ugnieść i – mocno dociskając – uformować kuleczki. Można też dodać pół łyżeczki soku z cytryny dla przełamania słodyczy.
  2. Obtoczyć w wiórkach lub maku lub mielonych migdałach.

 

admin kategoria: Praliny migdałowe dnia 12 Kwiecień 2016 » 0 komentarzy
Twoja odpowiedź:


wymagane


wymagany, (będzie ukryty)



Możesz używać następujące tagi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Adres Trackback  |  Subskrybuj komentarze